Toen we 25 jaar geleden van start gingen met het avontuur dat nu zo mooi de Zorg Diensten Groep heet, hadden we een missie: de dienstverlening rond ‘het levenseinde’ naar het hoogste niveau brengen. Zorg rond het levenseinde is immers dé ZORG waarmee we respect kunnen tonen: aan de overledene en de nabestaanden, maar ook aan alle betrokken zorgprofessionals.

De dienstverlening rond het levenseinde heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt.

Bestaande disciplines werden steeds verder geprofessionaliseerd en nieuwe technieken en diensten werden ontwikkeld. ‘Postmortale zorg’ is daardoor nu breed erkend als een volwaardig en professioneel werkveld.

“Respect voor mensen: daar gaat het om”
Het vervult me met trots en dankbaarheid dat wij daarbij een bijzondere rol hebben mogen vervullen.

We hebben diensten ontwikkeld, innovaties gelanceerd en mensen opgeleid. We hebben nieuwe doelgroepen bereikt, bijgedragen aan het professionaliseren van ons vak én ons motto ‘Respect voor mensen’ breed uitgedragen.

Ik grijp ons jubileum dan ook graag aan om alle collega’s (binnen én buiten onze organisatie) te bedanken. Want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat ons vak in beweging blijft. Met het streven naar perfectie ben je namelijk nooit klaar!

Een onmogelijk afscheid van een dierbare toch mogelijk te maken, blijft voor mij de ultieme uitdaging.

Daarom spreek ik de wens uit dat ‘Respect voor mensen’ voor ons allen de belangrijkste drijfveer blijft!

Hans Heikoop
Algemeen directeur

Bovenstaand artikel kunt u nalezen in ons magazine Respect. Hebt u dit (nog) niet ontvangen? U kunt het hier aanvragen.

Back To Top