mosIeder jaar gebeurt het helaas: mensen die overlijden tijdens hun vakantie. Voor de familie vaak de start van een zoektocht om alles te kunnen regelen. Bij alle verdriet om het plotselinge bericht van het overlijden van hun geliefde zijn er zoveel vragen. En er valt zoveel te regelen.

De wens van de nabestaanden is nagenoeg in alle gevallen dat de uitvaart moet plaatsvinden in Nederland. Hoe lang het duurt voor een overledene naar Nederland kan worden overgebracht, hangt af van een aantal factoren. Gaat het om een niet-natuurlijk overlijden, dan volgt er een justitieel onderzoek dat tijd vergt. Daarnaast heeft ieder land uiteraard zijn eigen regels en procedures, die er voor kunnen zorgen dat er dagen en soms zelfs weken over heen gaan, voor een overledene terug is in Nederland.

Alarmcentrale
Voor de nabestaanden en/of het reisgezelschap van de overledene is het belangrijk om direct contact op te nemen met de alarmcentrale waarmee de reisverzekering afspraken heeft gemaakt. Het is heel belangrijk om voor uw vakantie te controleren of een repatriëring na overlijden wordt vergoed.
De medereizigers zal meestal worden aangeraden om alvast vooruit te reizen naar huis. In Nederland kan een uitvaartondernemer ingeschakeld worden, die veel van de te regelen zaken uit handen kan nemen. Een uitvaart kan niet eerder worden geregeld, dan wanneer duidelijk is wanneer het lichaam in Nederland arriveert.

Begeleiding familie
In Nederland zal de overledene met het vliegtuig arriveren op de Luchthaven Schiphol. Op de Luchthaven Schiphol zullen de medewerkers van Mortuarium Schiphol alles in het werk stellen om de nabestaanden te begeleiden bij de ontvangst van hun dierbare overledene.
In het mortuarium is het mogelijk om de overledene te verzorgen en evt. te kleden, en eventuele rituelen uit te voeren. Ook als u aanwezig wilt zijn bij het overbrengen van de overledene naar huis, kan dat worden geregeld.

Uw uitvaartondernemer kan hierover afspraken maken met de medewerkers van Mortuarium Schiphol.

Back To Top