Begin juni is er een bijzondere samenwerking tot stand gekomen tussen uitvaartorganisatie Monuta, repatriëringsspecialist Mortuarium Schiphol en het luchthavenpastoraat op Schiphol.

De drie partijen zorgen er samen voor dat, bij overlijden in het buitenland, de nabestaanden die terugvliegen naar Nederland worden opgevangen door het luchthavenpastoraat en indien zij dat wensen, worden zij begeleid naar het luchthavenmortuarium.

Zij worden opgevangen door de medewerkers van het pastoraat en worden ontzorgd en begeleid bij hun aankomst. Zowel Monuta als Mortuarium Schiphol gaat deze dienst via de diverse instanties zoals de alarmcentrales en reisverzekeraars actief aanbieden.
In het geval de overledene eerder in Nederland is dan de nabestaanden, kunnen de nabestaanden direct met hun dierbare worden herenigd in het luchthavenmortuarium. In het geval dat de overledene later in Nederland aankomt, worden de nabestaanden begeleid naar het mortuarium op Schiphol door de medewerkers van het luchthavenpastoraat.

Back To Top