In het hart van Luchthaven Schiphol bevindt zich Mortuarium Schiphol. Uitgerust met een verzorgings- en obductieruimte, familiekamer, opbaarkamer, koelruimte én deskundige n betrokken medewerkers, is het  mortuarium een waardige locatie waar nabestaanden afscheid kunnen nemen van hun dierbare  In de dienstverlening van Mortuarium Schiphol staan vanzelfsprekend de overledene, de nabestaanden en de uitvaartverzorger centraal de mortuariummedewerkers verschaffen de nabestaanden alle tijd en ruimte om afscheid te nemen. Zo kunnen nabestaanden de overledene (samen met de mortuariummedewerkers) verzorgen, kleden en/of in de uitvaartkist leggen. Procedurele verplichtingen, zoals het invullen van formulieren, het verzamelen van vluchtgegevens of andere formaliteiten, zijn dan al voor hen verzorgd.

Kennis en ervaring

Voor de verwerking van het verlies is het belangrijk dat familie en vrienden hun dierbare nog kunnen zien. Helaas komt het soms voor dat een gerepatrieerd lichaam in beginsel niet toonbaar is. De mortuariummedewerkers hebben echter de kennis en vaardigheden om een lichaam te restaureren of behandelen; ze stellen alles in het werk om een opbaring alsnog mogelijk te maken.

Luchthavenpastoraat

Mortuarium Schiphol werkt nauw samen met het Luchthavenpastoraat. De pastores vangen de nabestaanden op en geven hen de kans om hun verdriet te delen. Intussen kunnen de mortuariummedewerkers alles doen wat nodig is om de opbaring gereed te maken. Daarna worden de nabestaanden op gepaste wijze begeleid naar hun dierbare en kunnen ze in alle rust en op hun eigen manier afscheid nemen.

Back To Top